1 דקות קריאה
הדרך בה אנו אוכלים

רשימותיה של מתבוננת 34  - ( 27 אפר 21)


לפני 10 שנים, ולא במקרה אז, מיד תבינו, התחלנו להיזון מפרי האדמה של 'חוות שורשים'.

חווה חקלאית אורגנית בשיתוף הקהילה, בכפר הנוער עיינות, בה חברות מעל 200 משפחות הנהנות מידי שבוע מסל ירקות אורגני טרי.

 

חגיגת הסל השבועי המזין ישר מהשדה למטבחנו

האינטרקציה האישית והשוטפת עם עינת ואייל מ'חוות שורשים' היא הזדמנות נדירה של משפחה עירונית כמונו לשותפות עם הקורה בשדה, מחזוריות העונות והנאה מ'תוצרת עם כתובת'.  

ברגעי הקורונה השבריריים של חששות, הרגשנו ביטחון תזונתי, ידענו שמזון לא יחסר כי 'חוות שורשים' איתנו. 

הנכדים אוהבים לבקר איתנו בחווה, לעמוד על ערימת הדלעות הענקית, לחוות מקרוב גידולי שדה ואדמה, להכיר את העובדים בו, המחייכים אליהם ואפילו להשתתף בחלוקת הירקות לסלים. https://www.havatshorashim.co.il/

איך הגענו לזה ? לפני 11 שנים, חזרנו משנת שבתון בהודו.

בארץ נרשמתי לקורסי פרמקלצ'ר וביופלחה ב'חווה ואדם' במודיעין.

בתקופה זו נחרצו בנו חוויות ותובנות על קרקע פוריה ומזון, על הקשר בין אלה לבריאות כדה"א ובריאותנו. 

בהודו, המראה הכמעט יומיומי של איסוף קפדני של זבל הפרות ברחוב ובכפר, ייבוש שלו בצורות מופלאות, והטמנתו בקרקע כמשאב של זהב, מתוך הבנה עמוקה שכך תשמר פוריותה והיבולים יצליחו.

בקורסים ב'חווה ואדם', חוויתי יצירת ערוגות אדמה מפסולת נייר וקרטון עם חופני אדמה להאצת התהליך. פלא מרגש איך אחרי חודשיים שלושה ערימת הקרטון והנייר הפכה לאדמה עם ריח של רקבובית.

 "בכל חופן אדמה יש יותר מיקרואורגניזמים מאשר מספר בני אדם שיחיו אי פעם", לימדו אותנו. הם הפועלים הטובים שלנו!! מקבעים פחמן וסופחים מים לקרקע ומזינים את הצמח. זאת, אם נשמור עליהם, ללא ריסוסים ועיבודים המחסלים אותם.

מאלה צברנו הבנה עמוקה וצרובה היטב איך נוצרת ונבנית האדמה ומהי הדרך לשמור על פוריותה- הבנה כי הדרך בה אנו אוכלים הינה משמעותית בכל כך הרבה רבדים.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.